רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home / ערוץ DIY ישראל / FIX עם שיר מורנו / עשו בעצמכם צ'ימיצ'ורי אמיתי

עשו בעצמכם צ'ימיצ'ורי אמיתי

המתכונאי עז תלם מסביר איך להכין בבית רוטב צ'ימיצ'ורי אמיתי, ממש כמו בארגנטינה

 

יש הרבה מאוד תוספות ורטבים שהולכים מצוין עם סטייקים בפרט ובשר בכלל, אבל בעיניי זה שלוקח את כולם בהליכה הוא הצ'ימיצ'ורי. יש לו מקום של כבוד בתרבות האוכל של ארגנטינה. הוא נרקח לראשונה על ידי הגאוצ'וס – מהעשבים שצמחו בסביבתם וחומרי הגלם שהיו באזור הם רקחו תערובת שתיבלה את הבשר שהיו מכינים.

בגדול, בצ'ימיצורי יש המון עשבי תיבול (פטרוזיליה, כוסברה ואורגנו למשל), חומץ בן יין, שום ושמן זית. כל בשלן מכין את הצ'ימיצ'ורי שלו, והגרסאות משתנות לאורכה ולרוחבה של המדינה. אגב, יש גם מקומות שמכינים בהם צ'ימיצ'ורי רק על בסיס מים.

 

 

 

צילומים: אסף אמברם

בצ'ימיצ'ורי שלי שמתי במעבד מזון פטרוזיליה, כוסברה, פלפל אדום, בצל סגול, שמן זית, חומץ ושום ופשוט ריסקתי למעין ממרח. אם מתחשק להשקיע, אפשר לקצוץ את המרכיבים ביד ואז המרקם קצת יותר מעניין.

כדאי להכין לפחות לילה לפני שמגישים, כדי שכל הטעמים ילמדו להכיר את עצמם. אחרי יום-יומיים של השרייה עשבי התיבול מאבדים את הצבע הירוק הבוהק שלהם וזה בסדר.

כדאי להכין בכמויות גדולות – הממרח יכול להחזיק שבוע ואפילו יותר בקירור (לא מומלץ להקפיא). מעבר לבשר, צ'ימיצ'ורי הולך מצוין עם עוף וירקות צלויים כמו אנטיפסטי והוא טעים גם ככה על לחם.

למתכון המלא היכנסו לבלוג של עז, The Kitchen Coach.

תוכלו לצפות בפינה המלאה במגזין היומי בהגשת שיר מורנו בערוץ DIY ישראל, ערוץ 41 ב-HOT.

 

ספרו לנו מה אתם חושבים

Scroll To Top