רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home / ערוץ DIY ישראל / FIX עם שיר מורנו / איך להכין לבד חמוצים מושלמים

איך להכין לבד חמוצים מושלמים

מהיום לא קונים יותר מלפפונים חמוצים. המתכונאי עז תלם מסביר איך להכין חמוצים מושלמים לבד בבית

אחד המאכלים האהובים ביותר שיש הוא חמוצים: כרוב, כרובית, לפת, סלק, גזר, קולרבי, כולם יכולים להפוך לחמוצים מיוחדים, פריכים וטעימים. סוג החמוצים שהוא הכי כיפי למאכל בעיני הוא המלפפון, והרבה יותר קל להכין אותו בבית ממה שאתם חושבים.

מתחילים בבחירת המלפפונים: חשוב שיהיו טריים, צרים ומוצקים ככל הניתן. אפשר למצוא כאלו בדוכנים בשווקים או להשתמש במלפפוני בייבי קטנים ופריכים שעכשיו נמצאים בכל סופר.

צילומים: אסף אמברם

אז מה עושים?

שמים את המלפפונים בצנצנת או בכלי חימר להתססה, יוצקים מעליהם מים מלוחים (על כל כוס מים שמים כפית מלח), מוודאים שהכל מכוסה בנוזלים ושום דבר לא צף, סוגרים היטב את מכסה הצנצנת, וזהו – העבודה שלכם הסתיימה. אפשר להכין בכל צנצנת או בקדירת חימר אם בא לכם להשקיע.

 

 

בתוך הצנצנת מתרחש תהליך של תסיסה: חיידקים אוכלים את הסוכרים שבמלפפון ומייצרים חומצה (כמו ביוגורט) שמשמרת את המלפפונים לאורך זמן.

מבחינה בריאותית, כאשר משתמשים בחומץ (ולא רק במים ומלח) לא נוצרת החומצה הלקטית הבריאה שמתקבלת בכבישה בצנצנת ולא מקבלים את החיידקים הטובים שמתקבלים בכבישה במלח.

טיפים: אפשר להוסיף גם טעמים נוספים כמו שמיר, שום, פלפלים חריפים, פלפל אנגלי או עלי דפנה, ואפשר להוסיף עוד ירקות להתססה כמו גזר, כרוב וקולרבי.

 

תוכלו למצוא את המתכון המלא בבלוג של עז.

הכנתם חמוצים ויצא מעולה? ספרו לנו בתגובות!

תוכלו לצפות בפינה המלאה במגזין היומי בהגשת שיר מורנו בערוץ DIY ישראל, ערוץ 41 ב-HOT.

ספרו לנו מה אתם חושבים

Scroll To Top