רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home / ערוץ DIY ישראל / FIX עם שיר מורנו / קרפצ'יו סלק עם גבינת עזים

קרפצ'יו סלק עם גבינת עזים

לירון פרטוש מסבירה איך מכינים קרפצ'יו סלק מושלם. מתוך מגזין Fix

האוכל שאני אוהבת להכין הוא אוכל שמבוסס בעיקרו על המון ירקות ופירות. אני מאוהבת בשוק ובכל הטבע המטורף שנמצא מסביב לנו, ומשם נולדים הרעיונות והטכניקות הכי טובים שיש. הכי חשוב זה לחבר בצורה מושלמת בין הטעם לאסתטיקה – וככה הכל יוצא מושלם.

קרפצ'יו סלק אלגנטי

היום נכין קרפצ'יו סלק טרי עם המון דברים מעל, שיהפכו את המנה הזו ליפה ואלגנטית. המנה ממש קלה להכנה, וכל אחד יכול להכין אותה. היא מבוססת על המון ירקות צבעוניים, ככה שהיא גם בריאה מאוד, ואם מורידים את גבינת העזים, היא הופכת ברגע למנה טבעונית מושלמת.

מנה קלילה שהאורחים שלכם יאהבו. תמונה מכאן

מה צריך?

4 סלקים
4 כפיות אבקת סוכר
80 גרם גבינת עזים
חופן אגוזי מלך
2 צנוניות
צ'ילי חריף אדום
בצל ירוק
עלי זעתר
עלי כוסברה
3-2 כפות שמן זית
חצי לימון
כפית בלסמי מצומצם (לא חובה)
מלח גס ופלפל שחור גרוס

טיפ: להגיש עם לחם מושלם

 

איך מכינים?

בשלב הראשון קולפים את הסלקים, ופורסים אותם דק דק. עדיף במכשיר מנדולינה אם יש.

מסדרים את פרוסות הסלק בתבנית ומפזרים בעדינות אבקת סוכר.

נותנים לפרוסות לעמוד על השיש כשעה עד שעה וחצי. בזמן הזה פרוסות הסלק יתרככו ויגירו נוזלים.

מכינים את כל החומרים למנה: פורסים דק את הצנוניות, את הצ'ילי החריף ואת הבצל הירוק.

במחבת יבשה קולים את אגוזי המלך עם מעט מלח דק עד שהם פריכים ומזהיבים ממש מעט. היזהרו מהשחמה, האגוזים ייצאו מרירים ולא טעימים. כשמוכן, מוציאים לקרש וקוצצים.

שלב הצילחות: מסדרים בשיטת הרעפים את פרוסות הסלק על צלחת לבנה ועגולה.

מפזרים מעל גבינת עזים, צ'ילי, בצל ירוק, מעט עלי זעתר, כוסברה, צנוניות, אגוזי מלך קצוצים, שמן זית, לימון, נגיעות של בלסמי מצומצם, מלח גס ופלפל שחור.

יש לכם מנה מושלמת לאירוח! הגישו את המנה עם לחם טעים ותיהנו.

 

עוד אפשרות לצלחות קרפצ'יו:

מתוך ערוץ היוטיוב של Happy Flavors

 

הכנתם קרפצ'יו מהמם? שתפו אותנו פה בתגובות, בעמוד הפייסבוק של התוכנית או תייגו אותנו באינסטגרם diypagecoil@.

תוכלו לצפות בפינה המלאה במגזין היומי בהגשת שיר מורנו בערוץ DIY ישראל, ערוץ 41 ב-HOT.

תמונה ראשית: מכאן.

ספרו לנו מה אתם חושבים

Scroll To Top
the_post_id=12330