רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home / ערוץ DIY ישראל / FIX עם שיר מורנו / מכינים לבד קוסקוס במיקרוגל

מכינים לבד קוסקוס במיקרוגל

תשכחו מכל מה שחשבתם שידעתם על קוסקוס! עז תלם מסביר איך מכינים קוסקוס במיקרוגל ב-10 דקות

לא הרבה אנשים יודעים את זה, אבל לא חייבים להיות מאמא צפון אפריקאית כדי להכין קוסקוס אמיתי מסולת. יש שיטה מהירה וקלה, שלא דורשת כמעט מאמץ, ומשתמשים בה… במיקרוגל!
שיטה המסורתית להכנת קוסקוס כוללת מספר שלבים של אידוי גרגרי סולת בסיר שנקרא קוסקוסייר, הוספת שמן ומים בהדרגה, עד שגרגרי הסולת מתנפחים, וסינון הגרגרים בנפה מיוחדת.
זהו תהליך שדורש עבודה וסבלנות רבה, והוא מניב את הקוסקוס הכי עדין, אוורירי ומפנק שיכול להיות. לפני כמה שנים דוד שלי, דוד נזרי, לימד אותי שיטה מהירה שבאמת לוקחת 10 דקות עבודה גג!

 

 

מה עושים:

לוקחים כוס סולת, מערבבים בקערה שמתאימה למיקרוגל (עם מכסה מתאים) יחד עם 1/4 כוס שמן ומלח לפי הטעם.

מוסיפים כוס וחצי מים, שולחים למיקרוגל לבישול בשני סיבובים – ראשון של 9 דקות, אחריו מוציאים ומערבבים היטב את תכולת הקערה, ואז מכניסים למיקרוגל לסיבוב שני של 4 דקות, במהלכו הסולת תסיים לספוג את הנוזלים.

אחרי הבישול צריך לתת לסולת להתקרר – כמה שיותר יותר טוב.

כדי להכין את התערובת לאוורור הסופי, צריך לערבב אותה היטב בעזרת כף.

 

 

 

 

לאחר מכן, יש שני כלים שיכולים לעזור באוורור הסופי: מסננת קוסקוס – בעזרת היד דוחפים את הסולת דרך המסננת ומתקבל קוסקוס, או מעבד מזון – פשוט שמים בו את גושי הסולת ומפעילים בפולסים לאוורור.

אפשר להגיש את הקוסקוס המוכן עם כל תוספת שאוהבים, לשמור במקרר כחמישה ימים ולהקפיא עד חודשיים.

 

למתכון המלא היכנסו לבלוג האוכל של עז, The Kitchen Coach.

הכנתם קוסקוס מושלם? ספרו לנו בתגובות או העלו תמונה לאינסטגרם ותייגו אותנו diypagecoil@.

צילומים: נמרוד סונדרס

תוכלו לצפות בפינה המלאה במגזין היומי בהגשת שיר מורנו בערוץ DIY ישראל, ערוץ 41 ב-HOT.

ספרו לנו מה אתם חושבים

Scroll To Top