רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home / ערוץ DIY ישראל / FIX עם שיר מורנו / פורים טעים: מאפה פרג פורימי

פורים טעים: מאפה פרג פורימי

אוזני המן בתחפושת: ליאור משיח מסבירה לנו איך מכינים מאפה שמרים במילוי פרג. מתוך מגזין Fix

אם גם אתם מחבבים פרג, אבל לא מתחברים לאוזני המן – המתכון הזה הוא בדיוק בשבילכם!

מאפה שמרים במילוי פרג הוא מעין טייק-אוף על אוזני המן עם פרג, במיוחד לאנשים שחולים על המילוי אבל פחות מתחברים לעוגייה. פרג מבחינתי הוא המילוי שהכי זורק אותי לפורים, ואין כמו מאפה שמרים במילוי פרג שיוצא חם מהתנור ומעלה ניחוחות של חגיגה בכל הבית.
במקור הצורה של המאפה מגיעה משוודיה, אז נוצר לנו שילוב ישראלי-שוודי.

מה צריך כדי להכין את המאפים?

בצק שמרים

13 גרם שמרים יבשים (או 25 גרם שמרים טריים)
80 גרם חמאה מומסת
250 גרם חלב בטמפרטורת החדר
40 גרם סוכר
קורט מלח
400-500 גרם קמח
2 כפות הל טחון
1/2 ביצה

מילוי

פרג
חלב
סוכר
חמאה
ריבה

שלבי ההכנה:

מכינים את הבצק במיקסר או לשים את הכל עד שמקבלים בצק אחיד וחלק.

מעבירים את הבצק בצורה של כדור לקערה ומכסים בניילון נצמד ל-40-30 דקות.

מרדדים את הבצק לעובי של 2 מילימטר באמצעות מערוך לצורה של מלבן.

לאחר הרידוד מפזרים את מילוי הפרג בצורה אחידה. אם לא רוצים להכין לבד את המילוי אפשר לקנות מילוי מוכן בכל סופר.

מקפלים את הבצק לשלושה שלישים כמו מכתב.

מרדדים רידוד קטן עם המערוך כדי לוודא שהכל יושב במקום.

חותכים רצועות דקות בעזרת סכין חדה. מסובבים כל רצועה בשתי ידיים תוך כדי הברגה. מגלגלים את הרצועות לצורה של פרח.

אחרי שכל הלחמניות מוכנות, מורחים עליהן ביצה ומשאירים לתפוח. אופים ב-180 מעלות, ואחרי האפייה מורחים עליהן סוכר ומים.

 

הכנתם מאפה טעים? שתפו אותנו בעמוד הפייסבוק של הערוץ או תייגו אותנו באינסטגרם  diypagecoil@.

תוכלו לצפות בכתבה המלאה במגזין היומי בהגשת שיר מורנו בערוץ DIY ישראל, ערוץ 41 ב-HOT.

צילומים: ליאור משיח.

ספרו לנו מה אתם חושבים

Scroll To Top
the_post_id=12520