רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home / DIY מהרשת / עוגת גלקסיה מבריקה

עוגת גלקסיה מבריקה

אוהבים אתגרים? נסו את עוגת הגלקסיה המבריקה הזו!

רוצים אתגר אפייה? נסו את עוגת הגלקסיה המבריקה הבאה! התוצאה מהממת והכי חשוב- הפרצוף שלכם ישתקף בעוגה! מדהים! 😂

הוראות מתחת לסרטון! 

 

מצרכים:

2 עוגות וניל בחושות עגולות

230 גרם שוקולד לבן

1 כוס סוכר לבן

2\1 כוס מים

4\1 כוס מים (בנוסף)

2\1 כוס סירופ תירס שקוף

2\1 כוס חלב מרוכז

5 כפות אבקת ג'לטין

מזלף שלם של פרוסטינג וניל

צבעי מאכל בצבעים שחור, לבן , כחול נייבי, כחול חשמלי, סגול וורוד

לבחירה:  אבקת נצנצים אכילה בצבע שחור

 

הוראות הכנה:

הניחו את העוגות על נייר פרגמנט ונסרו את החלק העליון של העוגה בכדי ליישר אותה. נסרו את העוגה במרכזה כדי לחלק אותה לשכבות. חזרו על השלבים על העוגה השניה.

השתמשו במשטח עגול מסתובב (לא חובה, פשוט מקל על העניין). עם הפרוסטינג עשו נקודה קטנה במרכז המגש והניחו את השכבה הראשונה כדי שהיא לא תזוז בזמן שתזלפו אותה.

זלפו שכבה ראשונה של פרוסטינג מעל העוגה, השתמשו במרית גדולה כדי ליישר את הזילוף והניחו מעליו שכבה נוספת של עוגה. חזרו על תהליך הזילוף וההחלקה עם המרית.

לשכבה האחרונה הניחו את החלק התחתון של העוגה פונה מעלה בשביל שהקצוות יהיו עגולים יותר.

תנו לעוגה להתקרר במשך 20 דקות במקרר כדי לתת לזילוף להתקבע. בתום 20 דקות הוציאו את העוגה וזלפו את כולה בפרוסטינג, בעזרת המרית והמגש המסתובב ישרו את הדפנות של העוגה.

חזרו על התהליך עד שתגיעו לתוצאה רצויה.

הניחו את העוגה למשך שעתיים במקרר כדי לקבע את הזילוף.

בשביל הזיגוג- שפכו את אבקת הג'לטין לתוך חצי כוס המים וערבבו בעזרת כף עד לקבלת מרקם אחיד.

בסיר בינוני הוסיפו את רבע כוס המים, סירופ התירס והסוכר. ערבבו היטב וחממו על חום בינוני ל7 דקות – עד שכל הסוכר נמס. אל הסיר הוסיפו את הג'לטין וערבבו יחד. הוסיפו את החלב המרוכז וערבבו בשנית.

שפכו את התערובת החמה אל קערה שוקולד לבן, תנו לחום להמיס את השוקולד ל2-3 דקות ואז בעזרת מיקסר ידני ערבבו את החומרים יחד לתערובת אחידה.

סננו את התערובת כדי להיפטר מבועות וחלקיקים קטנים שלא נטחנו כראוי וחלקו את התערובת ל5 קערות.

לכל קערה הוסיפו את צבעי המאכל , בקערה הראשונה הוסיפו מעט שחור ומעט כחול נייבי, בקערה השניה הוסיפו 6 טיפות של כחול חשמלי ו2 טיפות כחול נייבי, וב3 הנותרות הוסיפו בנפרד ורוד, סגול וכחול נייבי.

ערבבו את הצבעים בכפות נפרדות.

הניחו את העוגה מהקירור על צנצנת קטנה בתוך מגש אפיה עם נייר פרגמנט. שפכו את תערובת הצבע הכחול לתוך הכחול כהה ובעזרת כף צרו מערבולת עדינה (לא לערבב).

שפכו את התערובת הצבועה מעל העוגה ותנו לצבע לטפטף על כל דפנות העוגה. דאגו שהזיגוג שלכם תמיד בחום של 32 מעלות כדי שלא יהיה דק מדי בציפוי. במידה והזיגוג התקרר תנו לו חימום קל במיקרוגל וערבבו אותו קלות.

בעזרת כף זגגו עם הכחול הבהיר יותר לרוחב העוגה, חזרו על התהליך עם הורוד והסגול.

העבירו בעדינות ושטחיות את המרית על העוגה כדי לאחד את הצבעים זה בזה. בעזרת מברשת צבע פזרו את הנצנצים השחורים מעל בהתזה.

חזרו על התהליך עם צבע מאכל לבן.

תנו לעוגה לנוח במשך 20 דקות ולצבע המיותר לנזול על המגש.

 

✨בתאבון ✨

DIYPAGE TEAM

DIYPAGE TEAM

ספרו לנו מה אתם חושבים

Scroll To Top
שינוי גודל גופנים