רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home / אוכל / סלמון כבוש

סלמון כבוש

איילת הירשמן מכינה סלמון כבוש נפלא. מתוך "פשוט וטעים"

סלמון כבוש הוא מנה נפלאה מהמטבח הסקנדינבי, שכבשה גם את החך הישראלי. במקום לקנות סלמון כבוש מוכן, אפשר להכין אותו בקלות לבד בבית, צריך רק להצטייד בקצת סבלנות.

מה צריך:

נתח פילה סלמון עם העור
כוס מלח גס
1/2 כוס סוכר
מעט פלפל שחור גרוס
כפית זרעי חרדל או ממרח חרדל
4 כפות וודקה
כוס שמיר קצוץ

לרוטב:

1/2 כוס חרדל דיז'ון חלק
5 כפיות דבש
1/4 כוס חומץ יין לבן/חומץ תפוחים
2/3 כוס שמן זית
4 כפיות שמיר קצוץ.

 

מה עושים:

מניחים את נתח הסלמון על נייר אפייה בתבנית, כשהצד עם העור פונה כלפי מטה.
מייבשים בעדינות את הנתח בעזרת מגבת נייר.
מערבבים בקערה כוס מלח גס, חצי כוס סוכר, מעט פלפל שחור גרוס, כפית זרעי חרדל (או ממרח חרדל) ו-4 כפות וודקה. מערבבים עד שהתערובת הופכת מעט לחה.
מוסיפים לקערה גם כוס שמיר קצוץ ומערבבים.
שופכים את תערובת הכבישה על הסלמון ומוודאים שכל הנתח מכוסה.
מכסים את התבנית בניילון נצמד ומשאירים במקרר למשך 24 שעות.

מכינים את הרוטב: מערבבים בקערה קטנה חצי כוס חרדל דיז'ון חלק, 5 כפיות דבש ורבע כוס חומץ. מוסיפים 2/3 כוס שמן זית ומערבבים עד איחוד. מוסיפים 4 כפיות שמיר קצוץ.

כשהסלמון מוכן, מורידים מעליו את רוב חומרי הכבישה ופורסים לרצועות דקות. מסדרים את פרוסות הדג בצלחת ומוסיפים מעל מעט רוטב.

 

ספרו לנו מה אתם חושבים

Scroll To Top
the_post_id=11980