רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home / אוכל / נאם טוק וג'ין טוניק

נאם טוק וג'ין טוניק

אפרת אנזל מסבירה איך מכינים נאם טוק וג'ין וטוניק ב-15 דקות עבודה. מתוך "החיים על פי אנזל"

רוצים להכין ארוחה קלילה לדייט זוגי? סלט נאם טוק, שהוא סלט סינטה עסיסי עם המון עשבים מהמטבח התאילנדי, בשילוב ג'ין וטוניק יסגור לכם את הפינה. רבע שעה והכל מוכן!

מצרכים לסלט נאם טוק

300 גר' סטייק סינטה
1 כף שמן
מלח ופלפל
עלי נענע
1/2 צרור כוסברה
1/2 בצל סגול

ליד הסלט

כדי להפיג את החריפות של הסלט אפשר לאכול בין ביס לביס מלפפונים קלופים ופרוסים לפרוסות וכדורי סטיקי רייס.

לרוטב

4 כפות מיץ ליים או לימון
1 כפית סוכר שטוחה
4 כפות רוטב דגים (אפשר להשתמש גם ברוטב סויה)
בין 1/2 ל-1 כפית צ'ילי יבש

 

אופן ההכנה

מחממים כף שמן במחבת.
ממליחים ומפלפלים את הסינטה.
צורבים את הסינטה במחבת. מידת העשייה צריכה להיות בין מדיום רייר למדיום.
מוציאים את הסטייק ונותנים לו לנוח במשך רבע שעה עד שיגיע לטמפרטורת החדר.
מכניסים לקערה הרבה עלי נענע שלמים, בלי הגבעולים, כוסברה קצוצה ובצל סגול פרוס לפרוסות דקות.
אחרי שהבשר התקרר חותכים אותו לרצועות ומוסיפים לסלט.
מערבבים את המרכיבים של הרוטב ומוסיפים לסלט.
מערבבים הכל ואוכלים בהנאה.

 

ג'ין טוניק

שמים בכוס עלי נענע או בזיליקום, קליפות מלפפונים ופרוסת ליים או לימון.
מוסיפים קרח ומוזגים 50 מ"ל ג'ין ו-150-120 מ"ל מי טוניק.

ספרו לנו מה אתם חושבים

Scroll To Top
the_post_id=12230
שינוי גודל גופנים