רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home / ערוץ DIY ישראל / FIX עם שיר מורנו / מרק אפונה

מרק אפונה

איך מכינים לבד מרק אפונה שתמיד מצליח. ככה הכי כיף חורף! מתוך מגזין FIX

מבין כל השימושים האפשריים לאפונה מיובשת, מרק הוא כנראה הדבר הראשון שחושבים עליו, וזהו אחד המרקים שאני הכי אוהב בעולם.

יש מאות דרכים להכין מרק אפונה, וכולן נכונות. סבתא חנה מבשלת את האפונה עם גריסים, השף האמריקני אלטון בראון מוסיף אבקת קארי וחמאה, במטבח ההונגרי שמים קבנוס, הצרפתים שמים חזה אווז מעושן והאיטלקים פרמז'ן.

איך עושים את זה?

בסיר מטגנים כל מיני ירקות שורש : אפשר להכניס בצל, סלרי, שומר, כרישה, גזר ועוד.

מוסיפים אפונה שטופה היטב, מכסים במים ומבשלים עד שהאפונה רכה – זה לוקח בערך שעה.

כשהאפונה נימוחה, מערבבים היטב ומתבלים במלח ותבלינים נוספים שאוהבים. אפשר לבחוש פנימה גם שמיר או עשבי תיבול אחרים שאוהבים.

טיפים:

  1. אפשר להשרות שעה מראש במים קרים. זה יקצר את זמן הבישול. כדאי להשתמש במי ההשריה בתור מי הבישול. לא משתמשים באפונה מונבטת! היא לא מתרככת כמו האפונה היבשה.
  2. אפשר גם להשתמש באפונה צהובה מיובשת במקום או בנוסף לאפונה הירוקה.
  3. אין בעייה להכין חצי כמות וכמות כפולה. את העודפים אפשר ורצוי לשמור במקפיא!

 

 

רוצים את המתכון המלא? מוזמנים להיכנס לבלוג של עז.

צילומים: אסף אמברם.

תוכלו לצפות בכתבה המלאה במגזין היומי בהגשת שיר מורנו בערוץ DIY ישראל, ערוץ 41 ב-HOT.

ספרו לנו מה אתם חושבים

Scroll To Top
שינוי גודל גופנים