רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home / ערוץ DIY ישראל / FIX עם שיר מורנו / מקרונים על מקל בצורת דובי

מקרונים על מקל בצורת דובי

רעיון מתוק: מיכל ואיוונה מפטיגאטו מלמדות אתכם להפוך עוגיית מקרון לדובי. מתוך מגזין Fix

המקרון הוא אחד מהפטיפורים היפים והמושקעים ביותר בפטיסרי הצרפתי. במקרונים אין קמח, וקל לצבוע אותם בצבעי מאכל וכך להתאים את הצבע שלהם בכל פעם לצבעי השולחן. המקרונים זמינים במגוון קונדיטוריות, אבל כיף ומספק להכין אותם בבית, ואפשר גם לשדרג אותם בשלל צורות. ביקשנו ממיכל ואיוונה מפטי גאטו שיסבירו לנו איך להכין מקרונים משודרגים.

אחת האפשרויות לשדרוג מקרונים היא להגיש אותם על מקל כמו סוכריה. ואם כבר שדרוג, אפשר ליצור את עוגיית המקרון בצורת פנים של דובי. הדובי מתאים לעיצוב של אירועי ילדים, ימי הולדת, בריתות ועוד.

מצרכים דרושים:

מקרונים חומים (בטעם שוקולד) מופרדים – עוגיה אחת עם מילוי והשנייה יבשה
מקלות סוכריה מנייר דחוס
מטבעות שוקולד קטנים בקוטר סנטימטר אחד בשביל האוזניים
טוש אכיל בצבע שחור (על בסיס צבע מאכל)
מעט בצק סוכר בצבע חום
סרט סאטן דק ליצירת עניבה

שלבי הכנה

1. מטביעים מקל סוכריה על העוגיה עם הגנאש (קרם המילוי של המקרונים). מחברים את העוגיה היבשה של המקרון לצד עם הגנאש והמקל ולוחצים קלות ובעדינות כדי ששני הצדדים יתחברו יחד. כעת קיבלנו מקרון על מקל.

2. לוקחים מעט בצק סוכר חום ומכדררים לצורת ביצה. פוחסים אותו מעט ומדביקים אותו על אחד הצדדים של המקרון ליצירת החוטם של דובי.

3. בעזרת טוש אכיל מציירים את הפנים של הדובי.

4. מכינים את האוזניים: מזלפים מעט גנאש לרווח שבין שתי העוגיות בשני הצדדים של הראש, במקום בו נרצה להדביק את האזניים. מחדירים בעדינות שני מטבעות שוקולד קטנים לתוך הגנאש, כך שיבצבצו מעט.

5. קושרים בתחתית המקרון עניבה מסרט סאטן.

טיפ

אם רוצים להכין מראש, אפשר לשמור בנפרד את העוגייה עם הפנים של הדובי בקופסה אטומה בטמפרטורת חדר (בצק הסוכר מגיב פחות טוב להקפאה), ואת העוגייה עם הקרם בקופסה אטומה במקפיא. מחברים ממש לפני ההגשה.

רוצים עוד? עקבו אחרי מיכל ואיוונה באתר של פטיגאטו.

הכנתם מקרונים מהממים? שתפו אותנו בפייסבוק של הערוץ או תייגו אותנו באינסטגרם diypagecoil@.

תוכלו לצפות בכתבה המלאה במגזין היומי בהגשת שיר מורנו בערוץ DIY ישראל, ערוץ 41 ב-HOT.

צילומים: מיכל מוזס ואיוונה ניצן, פטי גאטו.

 

ספרו לנו מה אתם חושבים

Scroll To Top
the_post_id=11920