רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home / ערוץ DIY ישראל / FIX עם שיר מורנו / מלאי כופתה עם פירות יבשים

מלאי כופתה עם פירות יבשים

שירה עזרא קיסוס מכינה מלאי כופתא עם המון פירות יבשים. מתוך מגזין Fix

המטבח ההודי מלא בכל טוב. יש בו המון תבלינים, מרקמים וטקסטורות שונות. לכל אחד מהתבלינים במטבח ההודי יש משמעות בריאותית. לכורכום למשל, שמשתמשים בו המון באוכל ההודי, יש סגולות אנטי דלקתיות. השילוב של המרקמים השונים ביחד עם הטעמים החריפים, החמוצים והמתוקים יוצרים ביס מושלם. שירה עזרא קיסוס מסבירה איך להכין מלאי כופתה, מנה טעימה במיוחד מהמטבח ההודי.

מלאי כופתה: מנה צמחונית ונהדרת

מלאי כופתה היא בעצם מנה של כופתאות גבינה ותפוחי אדמה ברוטב קארי קרמי. את המנה הזאת אפשר להכין כל השנה, אבל אפשר לתת לה גם טוויסט ולהכין אותה עם פירות יבשים.

מתוך ערוץ היוטיוב של Kanak's kitchen

מה צריך?

1 כוס תפוח אדמה מבושל ומגורר בפומפייה

1 כוס גבינת פניר (גבינה קשה שמכינים בדרך כלל בכל בית בהודו), או כל גבינה קשה אחרת: חלומי, פיקורינו ועוד

2 כפות קמח תופח. אני קולה את הקמח במחבת יבשה

2 כפות פיסטוקים גרוסים וקלויים

2 כפות קשיו גרוס וקלוי

כף צימוקים בהירים שהושרו במים

חצי כוס כוסברה קצוצה

1 פלפל ירוק חריף קצוץ

1 כפית כמון טחון

חצי כפית גארם מסאלה

מלח ופלפל שחור לפי הטעם

 

לרוטב

2 כפות שמן

1 בצל בינוני קצוץ דק

1 פלפל ירוק חריף

פחית עגבניות של MUTTI

1 כף משחת שום וג'ינג'ר (מגרדים כמות שווה של שום וג'ינג'ר טרי ויוצרים משחה)

1 כפית פפריקה

1 כפית כורכום

1 כפית כמון

1 כפית כוסברה יבשה

1/2 כפית גארם מסאלה

מלח

סוכר

2 כפות אבקת קשיו

1 מיכל יוגורט עיזים או 1 מיכל שמנת לבישול

 

מה עושים?

מקלפים את תפוחי האדמה ומבשלים אותם במים.

גוררים את תפוחי האדמה המבושלים ואת הגבינה בפומפייה.

מוסיפים לתערובת תפוחי האדמה והגבינה את הפירות היבשים: צימוקים, קשיו ופיסטוקים. אפשר להוסיף גם מנגו.

יוצרים לביבות עגולות, לא קטנות ולא גדולות. טובלים אותן בקמח רגיל ומטגנים במחבת עם שמן עד לחצי גובה הלביבה. מטגנים עד להשחמה וסופגים את השמן בנייר סופג.

אם לא רוצים לטגן את הלביבות, אפשר לאפות אותן בתנור בחום של 180 מעלות עד שהן מקבלות צבע זהוב.

להכנת הרוטב:

מטגנים בסיר שטוח את הבצל עד להשחמה – חשוב.

מוסיפים לסיר את הפלפל החריף ואת משחת השום והג'ינג'ר.

מוסיפים את התבלינים, חוץ מהגארם מסאלה, ומטגנים. מוסיפים מעט מים.

מוסיפים את העגבניות, המלח והסוכר, ומכסים את הסיר ל-10 דקות על אש בינונית.

מוסיפים את היוגורט, מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש.

מוסיפים את אבקת הקשיו ואת הגארם מסאלה, ומקשטים בכוסברה קצוצה.

מוסיפים את הלביבות ואוכלים בתיאבון.

תמונה מכאן

 

ועוד טיפ אחד אחרון: כדאי להשתמש בתבלינים שלמים ולשמור אותם במקפיא.

 

הכנתם מלאי כופתה? שתפו אותנו בפייסבוק של הערוץ או תייגו אותנו באינסטגרם diypagecoil@.

תוכלו לצפות בכתבה המלאה במגזין היומי בהגשת שיר מורנו בערוץ DIY ישראל, ערוץ 41 ב-HOT.

תמונה ראשית מכאן.

ספרו לנו מה אתם חושבים

Scroll To Top
the_post_id=12069