רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home / ערוץ DIY ישראל / FIX עם שיר מורנו / מכינים לבד: קליפות תפוז מסוכרות

מכינים לבד: קליפות תפוז מסוכרות

נוסטלגיה מתוקה: כך תכינו לבד ממתק מושלם שכיף לאכול. מתוך מגזין Fix

העולם מתחלק לאנשים שמטורפים על קליפות תפוזים ולכאלה שפשוט לא סובלים אותן. אבל אם יש לכם דעה שלילית על קליפות תפוזים מסוכרות בגלל זיכרונות ילדות מגן דבורה –  תחשבו מחדש.

כשמכינים בבית את הדבר האמיתי ולא עושים קיצורים, מתקבל ממתק נפלא, מר-מתוק, במרקם מושלם. תענוג. לא פלא שבתיה עוזיאל לימדה אותנו איך "להכין מראש" כאלה, הם גם נפלאים וגם התאימו בול בתקופת הצנע, בה באמת לא היו הרבה חומרי גלם זמינים וזולים, ואנשים נאלצו להסתפק במועט. קליפות תפוזים הן פתרון נהדר ויש פה גם אלמנט של מיחזור, גם אכלנו פרי הדר ונהנינו מטעמו הרענן, וגם עשינו מהקליפות שלו ממתקים מסוכרים מדהימים, במקום לזרוק אותן לפח. בקיצור, זה הממתק המושלם.

אופן ההכנה

1. מתחילים מלשמור את קליפות התפוזים כשאתם מקלפים. עדיף כמובן לקלף קליפות גדולות ויפות, כדי שיהיה ממה להכין רצועות.

2. החומרים שנצטרך: קליפות מ-5-6 תפוזים, סירופ סוכר, 500 גרם סוכר, חצי ליטר מים, מיץ מלימון שלם, והכי חשוב – סבלנות.
3. חותכים את קליפות התפוזים לרצועות דקות של כחצי סנטימטר ומשרים אותן בקערה גדולה מלאה במים. הקליפות נוטות לצוף, ולכן אפשר להניח מעליהן צלחת קטנה ולוודא שכולן מכוסות היטב במים. מחליפים את המים כל 5-4 שעות, בהתחלה בתדירות גבוהה יותר.

4. אחרי 24 שעות במים, מסננים ומעבירים את הקליפות לסיר גדול מלא במים. מרתיחים את המים עם הקליפות ונותנים להם לרתוח כחמש דקות. מסננים וחוזרים שוב על תהליך ההרתחה והסינון. תהליך ההשריה וההרתחה נועד כדי להוציא את המרירות מהקליפות, ולכן אל תוותרו עליו.

 

 

5. כשהקליפות בחוץ, שמים בסיר את הסוכר, המים ומיץ הלימון. מביאים לרתיחה ומערבבים עד שהסוכר נמס.

6. מחזירים את קליפות התפוזים לסירופ ומבשלים על אש קטנה כשעה. מערבבים כל עשר דקות ומוודאים שכל הקליפות עטופות בסירופ. כעבור שעה הקליפות יהפכו לשקופות יותר. מוציאים אחת, טועמים ובודקים – אם היא רכה ו"נגיסה", זה מוכן.

7. מסננים את הקליפות מהסירופ שנשאר ומניחים אותן לייבוש על תבנית מרופדת בנייר אפייה. כעבור שעתיים-שלוש מעבירים (את מה שנשאר) לכלי סגור היטב ושומרים בקירור.

 

ציפוי שוקולד לקליפות (לא חובה) 

1. ממיסים במיקרוגל 100 גרם שוקולד מריר איכותי.

2. כשהוא נמס ואחיד מוסיפים כפית שמן קנולה/חמניות ומערבבים היטב.

3. טובלים את קליפות התפוזים בשוקולד ומנערים מעודפי השוקולד.

4. מניחים בעדינות על קרש או צלחת מרופדת בנייר אפייה ומעבירים למקרר. אחרי שעה אפשר להעביר את הקליפות לכלי סגור.

 

הכנתם ויצא מושלם? כתבו לנו למטה בתגובות, העלו תמונה לעמוד הפייסבוק של התוכנית, או תייגו אותנו באינסטגרם diypagecoil@.

למתכונים נוספים של אפרת, כדאי לכם ממש לעקוב אחריה באינסטגרם  או באתר.

צילומים: אפרת ליכטנשטט.

תוכלו לצפות בפינה המלאה במגזין היומי בהגשת שיר מורנו בערוץ DIY ישראל, ערוץ 41 ב-HOT.

ספרו לנו מה אתם חושבים

Scroll To Top
the_post_id=11429