רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home / ערוץ DIY ישראל / FIX עם שיר מורנו / מכינים בבית: רביולי ברוטב עגבניות

מכינים בבית: רביולי ברוטב עגבניות

רביולי ברוטב עגבניות: מסימיליאנו די מטאו מכין את אחת הקלאסיקות האיטלקיות הגדולות. מתוך Fix

מה אתם יודעים על המטבח האיטלקי? רבים טועים לחשוב שמדובר במטבח בעל עושר של חומרי גלם. אבל ההיפך הוא הנכון: המטבח האיטלקי משלב מעט חומרי גלם איכותיים, שבאמצעותם מכינים מאכלים מפורסמים ומעולים. הסוד הוא הדיוק.

לא רק פסטה ופיצה

מטבח איטלקי הוא לא רק פסטה ופיצה, למרות שאלה המאכלים הכי מפורסמים שהוא ניפק. מה שחשוב באוכל האיטלקי זה הבצק.

אחת המנות המאפיינות את המטבח האיטלקי היא רביולי גבינות עם ריקוטה ופרמז'נו ברוטב עגבניות. מדובר במנה שיש בה בצק טוב, עגבניות טריות וטובות וכמובן רביולים טעימים ומנחמים. עם קצת השקעה תוכלו להכין אותה במטבח הפרטי שלכם.

עם קצת השקעה תוכלו להכין אותה במטבח הפרטי שלכם. תמונה מכאן

הכנת הרביולי

הרביולי צריך להתבשל לא יותר משעה. הכמות צריכה להיות בפרופורציה נכונה לסיר, לכמות המים ולעוצמת האש. כדאי להשתמש רק בקמח 00, קמח עדין יותר. את הקמח מערבבים רק עם ביצים וללא מים כמו בפסטה. חשוב שבצק הרביולי יהיה בעובי הנכון, מספיק דק כדי שירגישו את המילוי, אבל לא דק מדי, כדי שלא יקרע. במכונות פסטה יש מספרים מיוחדים שמגדירים את העובי, כדאי להתנסות כמה פעמים עד שמגיעים לעובי הנכון.

כך תכינו רביולי מושלם:

מתוך ערוץ היוטיוב של Recipe30

הכנת המילוי והרוטב

מערבבים יחד את הריקוטה והפרמז'ן. את הפרמז'ן כמובן מגררים, ומוסיפים קצת מלח ופלפל. זהו, המילוי שלכם מוכן.

הרוטב הוא רוטב עגבניות פשוט, ותפקידו ללוות את המילוי בעדינות. השתמשו בעגבניות טריות, אדומות וטובות, בשלות ומוכנות, לא כתומות או ירוקות. גם עגבניות שרי טובות לבישול יכולות לעבוד פה, או עגבניות מרוסקות שקונים בצנצנת.

מבשלים בצל ושום על אש קטנה במחבת עם הרבה שמן זית איכותי וטוב, לא עד הזהבה, רק עד שיהיו מוכנים ושקופים. מוסיפים מלח וכוס מים, ומבשלים כרבע שעה.

רוטב עגבניות פשוט שתפקידו ללוות את המילוי בעדינות. תמונה מכאן

מוסיפים מים, טיפה פלפל שחור וזהו. אפשר להוסיף 1-2 עלי בזיליקום שיתנו את הארומה, אבל שימו לב לא לבשל אותם יותר מדי זמן עם הרוטב, שלא יהפכו למרירים.

טיפים מנצחים

אל תשטפו את הפסטה במים, כדי שהעמילן לא יאבד. הרביולים לא צריכים להיות זהים לגמרי בגודלם, לכל אחד יש את האישיות שלו, זה נחמד כי זה ייחודי ויש בזה גם חן וקסם.

בתיאבון!

 

למתכונים נוספים עקבו אחרי מסימיליאנו בפייסבוק.

הכנתם רביולי מושלם? שתפו אותנו בפייסבוק של הערוץ או תייגו אותנו באינסטגרם diypagecoil@.

תוכלו לצפות בכתבה המלאה במגזין היומי בהגשת שיר מורנו בערוץ DIY ישראל, ערוץ 41 ב-HOT.

תמונה ראשית מכאן.

ספרו לנו מה אתם חושבים

Scroll To Top
the_post_id=11832