רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home / ערוץ DIY ישראל / FIX עם שיר מורנו / לביבות תפוחי אדמה ממרכיב אחד

לביבות תפוחי אדמה ממרכיב אחד

איך תכינו לבד לביבות מושלמות ממרכיב אחד בלבד! עז תלם מסביר במגזין FIX

תאמינו אם אגיד לכם שבשביל להכין לבד לביבות תפוחי אדמה משובחות אתם צריכים רק תפוח אדמה?

באירופה קוראים להן רושטי, בארצות הברית HASH BROWNS.

תפוח האדמה מכיל עמילנים – שרשראות ארוכות של פחמימות – ומים. העמילן הזה יוצר מספיק 'דבק' כדי להחזיק את תפוח האדמה וליצור לביבות טבעוניות ונטולות גלוטן.

איך עושים את זה?

מגררים את תפוחי האדמה על פומפייה, מפזרים מעט מלח ומשרים 5 דקות.

סוחטים היטב את התפודים המגוררים. בודקים שאפשר ליצור תערובת לביבות שמחזיקה ואז מטגנים בשמן חם. כדאי להרטיב את הידיים כשיוצרים את הלביבות, כדי לתת להן צורה חלקה ויפה.

  

 

 ועוד כמה טיפים ללביבות מושלמות

כדאי לטגן בשמן איכותי כמו שמן זרעי ענבים או שמן זית (כן!).

הטיגון צריך להתחיל רק כשהשמן חם.

שימו לב – חשוב להשגיח על עוצמת החום במהלך הטיגון.

חשוב לא לטגן יותר מדי לביבות בו זמנית ולהכין מראש מגבות נייר לספוג את השמן המיותר.

 

תוכלו למצוא את המתכון המלא בבלוג של עז.

צילומים: קרן ביטון כהן.

תוכלו לצפות בכתבה המלאה במגזין היומי בהגשת שיר מורנו בערוץ DIY ישראל, ערוץ 41 ב-HOT.

 

ספרו לנו מה אתם חושבים

Scroll To Top
שינוי גודל גופנים