רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home / DIY מהרשת / לביבות טונה מפתיעות ובריאות

לביבות טונה מפתיעות ובריאות

האם לטגן לילדים את הלביבות ספוגות השמן או בעצם לוותר על התענוג המסורתי? כמה מתכונים בריאים ללביבות טונה מפנקות!

לכבוד חג החנוכה- לביבות טונה מפתיעות במיוחד

באדיבות טונה סטארקיסט

חג החנוכה מתקרב אלינו והנה שוב מגיעה הדילמה שמציפה אותנו כל פעם מחדש: האם לאכול סופגנייה או לא. האם לטגן לילדים את הלביבות ספוגות השמן או בעצם לוותר על התענוג המסורתי? המודעות לאכילה בריאה נמצאת לא רק בצלחת שלנו אלא גם בצלחת של ילדנו והחשש ורגשות האשם של אכילה מרובת סופגניות, ספוגות שמן או לביבות בטיגון עמוק לא נשארות רק בבטן אלא גם במחשבה מלאה ברגשות אשם. טונה סטארקיסט פותרת לכם את המחשבות השליליות ומציגה לכם מגוון מתכונים בריאים ומזינים של לביבות אפיות ומטוגנות עם טוויסט שלא תוכלו להפסיק לאכול!

הלביבות מכילות את כל אבות המזון, שפע של ויטמינים ומינרלים ומהוות ארוחה חמה בפני עצמה או כמנה לשילוב בארוחה חלבית. המתכון משלב דגים (טונה), שמן זית כתית מעולה, יוגורט, ירקות ודגנים מלאים המהווים רכיבי תזונה עיקריים בתזונה הים תיכונית שידועה בתועלותיה הבריאותיות.

פיתה שוק עם לביבות טונה
קציצות טונה כרישה תפוח אדמה ופטרוזיליה, רוטב שקשוקה, טחינה

חומרים:

לקציצות:

1 קופסת טונה בשמן של 'סטארקיסט'

2 תפוח אדמה מבושל מעוך כפירה

כוס פירורי לחם

חצי כרישה פרוסה דק מאודה בשמן זית עד להזהבה קלה

1 ביצה

1 כף מסקרפונה

1 כפית טימין

קורט אגוז מוסקט

מלח

פלפל

לרוטב:

שום פרוס

חולטים חצי צרור פטרוזיליה בסיר מים רותחים מעט מומלחים כ 4 דק. מעבירים מיד לצינון במי קרח. מניחים במעבד מזון יחד עם הטחינה וחומרי הטעם ומעבדים תוך כדי זילוף מים קרים עד לקבלת מרקם קרמי. שומרים בקירור עד להגשה.

הגשה: מורחים את הפיתה בטחינה, מניחים כף או שתיים מהרוטב החמים, מניחים את הלביבות בפנים ומגישים עם ירק טרי (ארוגולה, רוקט, פטרוזיליה וכו)

לביבות טונה בהירה 5% בשמן כרישה ומנגולד ברוטב לימון

מצרכים

2 קופסאות טונה 5% בשמן (מסוננות)

2 כרישה (החלק הלבן בלבד)

1 צרור עלי מנגולד טריים

2 חלמונים

3-4 כפות פירורי לחם

שמן קנולה \ חמניות – לטיגון

3 כפות שמן זית

3 שיני שום קצוצות

1/3 כוס מיץ מלימון טרי

1 כוס מים

מלח ופלפל

אופן הכנה

להפריד את עלי המנגולד מהגבעול הלבן.

לקצוץ את העלים והגבעולים בנפרד ואת הכרישה.

לחמם שמן זית ולאדות את הכרישה ועלי המנגולד הקצוצים מכוסים במכסה עד שמתרככים ולאחר מכן לקרר.

להוסיף לתערובת הקרה טונה, פירורי לחם, חלמונים, מלח ופלפל.

ליצור לביבות ולטגן 2-3 דקות מכל צד עד להזהבה.

רוטב

לחמם שמן זית, להוסיף שום ואת גבעולי המנגולד הקצוצים (החלק הלבן).

לאדות 2 דקות ולהוסיף מים, לימון, מלח ופלפל ולבשל 10 דקות.

להוסיף לביבות ולבשל כ-10 דקות, עד שהרוטב מסמיך.

 

לביבות טונה, בטטה ותפוחי אדמה שילדים אוהבים

מצרכים:

3 קופסאות טונה סטארקיסט בשמן קנולה (מסוננות. כדאי לשמור את השמן בצד לטיגון, ולהוסיף שמן קנולה בעת הטיגון על פי הצורך)

3 ביצים

תפוח אדמה גדול, שבושל במים והתרכך

בטטה בינונית, שבושלה במים והתרככה

2 כפיות מלח

1 כפית אבקת שום

1 בצל גדול קצוץ דק

קמח לבן (לציפוי הלביבות)

אופציונלי: לערבב 1 גביע יוגורט לבן 4.5% ועירית קצוצה בקערית, ולהגיש לצד הלביבות.

אופן ההכנה:

מחממים את השמן במחבת רחבה. לוקחים כף מהתערובת, מניחים בצלחת קמח, יוצרים לביבה ומשטחים.

מניחים במחבת ומטגנים כל צד עד שמשחים.

מניחים על נייר סופג ומגישים חם.

 

חנוכה שמח !

DIYPAGE TEAM

DIYPAGE TEAM

ספרו לנו מה אתם חושבים

Scroll To Top
שינוי גודל גופנים