רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home / ערוץ DIY ישראל / FIX עם שיר מורנו / כמו במסעדה: סלט טאבולה בקלות

כמו במסעדה: סלט טאבולה בקלות

שילוב מנצח של חומרי גלם טריים ובורגול שסופג את כל הטעמים: סלט טאבולה כמו במסעדה. מתוך Fix

אחד הסלטים האהובים עליי ביותר בעולם כולו הוא סלט הטאבולה: שילוב מנצח של עשבי תיבול קצוצים, מיץ לימון, שמן זית, עגבניות ו/או מלפפונים, והכי חשוב, בורגול, שסופג את כל הטעמים.

כדי שהטאבולה שלכם תצא כמו במסעדות, הנה כמה טיפים להצלחה:

1. הסלט יתובל ברגע האחרון ויוגש מיד לשולחן.

2. הוא יכיל לפחות שניים מעשבי התיבול הבאים: פטרוזיליה, נענע או בצל ירוק.

3. הוא יכיל בורגול בכמות פחותה משמעותית מזו של עשבי התיבול. התפקיד של הבורגול הוא לספוג את המיצים של הסלט ולעדן את החמיצות של הלימון, לא להיות המרכיב העיקרי שנלעס אצלכם בפה.

4. הוא לא יכיל אגוזים, פירות מיובשים, ירקות קלויים ועוד דברים לא קשורים. אפשר ורצוי להוסיף גרגרי רימון, קוביות קטנות של עגבניות או מלפפונים. חובבי התבלינים יכולים להוסיף מעט סומאק וגם כמון טחון.

5. הוא יתובל במלח, פלפל, שמן זית ומיץ לימון. בלי חומץ או ויניגרטים.

תכלס: מה צריך לעשות?

לקחת בורגול דק (בורגול זה חיטה מבושלת מיובשת גרוסה, ככה שלא צריך בישול נוסף לבורגול דק), להשרות אותו במים 20 דקות ואז לסנן.

לקצוץ מלא עשבים, עגבניות ואפשר גם מלפפון.

לערבב עם הבורגול.

לתבל במיץ לימון, שמן זית ומלח.

להגיש מיד! בתאבון.

 

 

למתכון המלא היכנסו לבלוג של עז.

צילומים: אסף אמברם.

הכנתם? שתפו אותנו בעמוד הפייסבוק של הערוץ או תייגו אותנו באינסטגרם  diypagecoil@.

תוכלו לצפות בכתבה המלאה במגזין היומי בהגשת שיר מורנו בערוץ DIY ישראל, ערוץ 41 ב-HOT.

 

ספרו לנו מה אתם חושבים

Scroll To Top
the_post_id=11304