רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home / ערוץ DIY ישראל / FIX עם שיר מורנו / כדורי קייקפופס מתוקים וטעימים

כדורי קייקפופס מתוקים וטעימים

איוונה ניצן מפטי גאטו מכינה לנו קייקפופס משגעים. מעולה גם למשלוח המנות! מתוך מגזין Fix

קייקפופס הם עוגות קטנות על מקל, שאפשר להכין מכל עוגה בחושה: בראוניז, עוגת גזר, עוגת דבש או כל עוגה אחרת. בניגוד לכדורי השוקולד המוכרים אין בהם חתיכות גסות של ביסקוויט והם מוצקים יותר ולכן גם נתפסים טוב יותר על מקל. ביקשנו מאיוונה ומיכל מ"פטי גאטו" שיסבירו איך מכינים קייקפופס מושלמים.

אפשר להכין את הקייקפופס בגרסה חלבית, פרווה ואפילו טבעונית, וכל עוד מכינים אותם מחומרי גלם משובחים – הם יכולים להיות מעדן גורמה!

מה צריך?

עוגה בחושה
מעט ממרח או קרם
מקל מנייר דחוס
שוקולד מומס
קרם להזלפה, כמו קצפת, גנאש, קרם חמאה וכד׳
שק זילוף
צנתר 104, 105 או 106 של חברת וילטון

הוראות הכנה

לוקחים את העוגה הבחושה וטוחנים אותה לפירורים במעבד מזון.

יוצרים מהפירורים כדורים. אם הפירורים לא מתגבשים לכדור, מוסיפים ממרח או קרם כמו ממרח תמרים, גבינת שמנת וכדומה.

טובלים מקל סוכרייה מנייר דחוס במעט שוקולד מומס, ונועצים את הכדור במקל.

מעבירים למקפיא עד שהכדור נדבק היטב למקל.

מזלפים עלי כותרת בעזרת קרם על הקייקפופס הקפואים ליצירת שושנה.

טיפים מנצחים

אם רוצים זיגוג חלק לקייקפופס, טובלים אותם בזיגוג צרפתי שעשוי משוקולד מומס עם 10% שמן. אפשר להשתמש בשוקולד לבן, חלב או מריר.

כיום אפשר להשיג בקלות צבעי מאכל מיוחדים לשוקולד, מה שמאפשר להכין קייקפופס במגוון עצום של צבעים ועיצובים.

כיוון ששוקולד הוא על בסיס שמן, אי אפשר לערבב איתו צבעי מאכל רגילים שהם על בסיס מים. צריך להשתמש בצבעים על בסיס שמן שמתאימים לשוקולד.

כיום יש מכשירים שאופים עוגות עגולות קטנות וחוסכים מאיתנו את שלב הגלגול של הקייקפופס. כדאי לדעת שהעוגות האלה הן מעט גדולות ולכן אי אפשר לאכול אותן בביס אחד או שניים, ומי שאוכל אותן מסתכן בנפילת הכדור תוך כדי האכילה.

 

הכנתם קייקפופס? שתפו אותנו פה בתגובות, בעמוד הפייסבוק של התוכנית או תייגו אותנו באינסטגרם diypagecoil@.

תוכלו לצפות בפינה המלאה במגזין היומי בהגשת שיר מורנו בערוץ DIY ישראל, ערוץ 41 ב-HOT.

צילומים: פטי גאטו.

ספרו לנו מה אתם חושבים

Scroll To Top
the_post_id=12127