רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home / ערוץ DIY ישראל / FIX עם שיר מורנו / טיפים להכנת ריזוטו מושלם

טיפים להכנת ריזוטו מושלם

המתכונאי עז תלם נותן את כל הטיפים להכנת ריזוטו מושלם, שמרגיש ממש כמו באיטליה

ריזוטו הוא מנת האורז המפורסמת ביותר של איטליה. מכינים אותה מאורז עגול, שמתנהג בצורה שונה מהאורז הארוך ממנו מכינים אורז אחד אחד.

יש שני שלבים להכנת ריזוטו –

בשלב הראשון מטגנים את האורז עם מעט שמן ובצל, מוסיפים יין לבן ואז ציר בהדרגה תוך כדי בחישה. שלב זה זהה עבור כמעט כל מנות הריזוטו שיש, כשהדבר היחיד שמשתנה הוא סוג הציר: ציר ירקות במנות צמחוניות, ציר עוף בריזוטו עוף. במהלך הבישול הציר לא רק נספג באורז, אלא גם מתאדה, מה שמרכז את הטעמים שלו. מוסיפים את הציר בהדרגה ותוך כדי בחישה (בישול בערך 18-20 דקות) – ככה שהאורז משחרר עמילן ומסמיך את נוזלי הבישול.

 

 

בשלב השני מוסיפים את הנושא של הריזוטו, תלוי מה אתם אוהבים ורוצים בפנים: ירקות שונים (כמו פטריות, אפונה, אספרגוס, ברוקולי וכו'), בשר או דגים, ביחד עם חמאה ופרמזן, שנותנים תחושה קרמית למנה.

 

 

טיפים:
1. ציר – עדיף שיהיה חם, מונח בסיר על הלהבה הכי נמוכה. ציר קר יאריך את זמן הבישול של המנה.
2. ריזוטו מאוד אוהב עירית – עשב התיבול העדין והבצלי מוסיף רעננות ועוקצנות נעימה לכל מנת ריזוטו כמעט.
3. את הירקות/נושא הריזוטו יש להכין מראש, כלומר לבשל/לאפות/לטגן ורק אז להוסיף למנה.

 

רוצים את המתכון המלא? מוזמנים להיכנס לבלוג של עז.

צילומים: קרן ביטון כהן.

תוכלו לצפות בכתבה המלאה במגזין היומי בהגשת שיר מורנו בערוץ DIY ישראל, ערוץ 41 ב-HOT.

ספרו לנו מה אתם חושבים

Scroll To Top