רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home / אוכל / הפיה הירוקה: תה מאצ'ה

הפיה הירוקה: תה מאצ'ה

התה הירוק ששיגע את העולם- מאצ'ה! כל הסגולות והטיפים על האבקה הירוקה והמיסתורית

מהי מאצ'ה?

התשובות לכל השאלות שהיו לכם לגבי מאצ'ה, התה הירוק מהאבקה הירוקה והבוהקת שמשגעת את העולם

המאצ'ה מככבת עכשיו ובענק- אנשים משתמשים באבקה הירוקה הזו כדי להכין הכל! החל מתה, משקאות מוגזים ומילקשייקים לממתקים כמו גלידה ועוגיות.

המאכל הפופולרי סוף כל סוף צבר תאוצה ברשת והעולם מתחיל להבין מה שיפן יודעים כבר 800 שנה: זה ממש טוב לגוף שלנו!

יש מעל ל900 מחקרים על הערכים התזונתיים והבריאותיים של המאצ'ה, חוקרים מקשרים מאצ'ה החל ממלחמה בסרטן ועד לטיפולי שיער וציפורניים. המאצ'ה גם הראה תוצאות חיוביות על זירוז מערכת העיכול ועיכוב תחושת הרעב. חלק מהמחקרים אפילו מציעים שמאצ'ה יכולה להוריד את הסיכון לחלות במחלות כמו דיכאון.

 

אבל מה בידיוק היא – המאצ'ה? 

המשמעות של המילה מאצ'ה ביפנית היא "אבקת תה". כוס תה מאצ'ה נעשית על ידי ערבוב והמסה של אבקה של עלי תה טחונים דק במים חמים. בניגוד לתה רגיל בו עלי התה נזרקים לאחר החליטה, במאצ'ה שותים את העלים עצמם. זה אומר שצורכים יותר קטצ'ין, חומר נוגד חמצון שאחראי על זירוז העיכול ומניעה של סרטן- מאשר שתייה של חליטת תה רגילה. למעשה כוס מאצ'ה אחת שווה ל10 כוסות תה רגיל.

כמה קפאין יש במאצ'ה? 

כוס מאצ'ה מכילה אותה כמות קפאין כמו כוס קפה- שזה קצת יותר מאשר כוס תה רגילה בגלל שאתם צורכים את העלים בשלמותם. (למי שלא ידע- בתה יש קפאין!)

אם אי פעם נאבקתם בתופעות הלוואי של קפאין, מאצ'ה עשוי להיות התשובה שלכם. מאצ'ה לעיתים קרובות מכונה "אנרגיה רגועה". היא מכילה ל-תיאנין, חומצת אמינו שעובדת בסינרגיה לקפאין כדי לתת בוסט ליכולות הקוגנטיביות שלכם.

זה לא נשמע טעים במיוחד, איך גורמים לזה להשתפר?

מאצ'ה יכולה להיות טעימה במיוחד- אבל חייבים לקנות את הסוג הנכון! המפתח הוא קניה של סוג איכותי. חפשו מאצ'ה עם תווית פרימיום, במיוחד לאריזה שהגיעה מיפן. לא מהסוג שמבשלים עמו שנועד לצבוע מתוקים או מאפים אבל הטעם שלו מריר שעושים ממנו תה. הצבע של המאצ'ה גם מצביעה על האיכות שלה, חפשו מאצ'ה ירוקה במיוחד – זה יבטיח את הטעם הטוב 

 

השגתי אבקת מאצ'ה, איך אני מכין ממנה תה? 

כדאי להשתמש במים בטמפרטורת של בין 65-80 מעלות לתוצאות טובות, ערבבו את האבקה בנוזל בעזרת מקציף. היחס בין מאצ'ה למים תלוי בטעם אישי, ככל שתוסיפו יותר מאצ'ה כך הטעם יהיה עשיר יותר והתה יהיה סמיך יותר (לא במרקם כמו בטעם). 

 

אוהבים מאצ'ה? שתפו אותנו בדרך האהובה עליכם לצרוך מאצ'ה ♥

ספרו לנו מה אתם חושבים

Scroll To Top
the_post_id=14368