רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home / ערוץ DIY ישראל / FIX עם שיר מורנו / גינה משאריות

גינה משאריות

הכנתם סלט ונשארתם עם שאריות של ירקות? במקום לזרוק, בואו ללמוד איך ליצור מהן גינת ירקות מופלאה

נכנסתי למטבח והתחלתי לבשל. חתכתי מלא ירקות ונשארתי עם מלא שאריות. מה עושים? במקום לזרוק לפח אפשר לעשות איתם דברים נהדרים.

עץ מגלעין אבוקדו

קחו לדוגמה את האבוקדו. השתמשתם באבוקדו שלם ונשארתם עם הגרעין? לוקחים כוס, זו יכולה להית כוס חד-פעמית או זכוכית, ממלאים אותה מים עד ל-3/4 מהגובה שלה, תוקעים 3 קיסמים בחלק העליון של האבוקדו כשהשפיץ של האבוקדו כלפי מעלה והחלק השטוח למטה. מהפעולה הפשוטה הזאת אנחנו יכולים לגדל עץ  אבוקדו. לא ברור אם העץ הזה ייתן  פרי, אבל אין ספק שזו פעילות כיפית ומלמדת שאפשר לעשות גם עם הילדים. אחר כך אפשר לשתול את העץ וליהנות ממנו שנים רבות.

 

מתוך הערוץ של Project Diaries

 

איך לגדל חסה משאריות?

השתמשנו כבר באבוקדו לסלט ועכשיו נכין סלט גם מחסה. במקום לזרוק את השאריות לפח, לוקחים קערה צרה ועמוקה או בקבוק של 1.5 ליטר וחותכים אותו באמצע. ממלאים מים בקערה או בבקבוק ומניחים את החסה בפנים, כששושנת העלים כלפי מעלה. תוך כמה ימים באורח פלא החסה מתחילה להשריש ולהוציא עלים חדשים שאפשר לאכול. שווה לנסות! אחרי שהחסה השרישה, אפשר פשוט לשתול אותה באדמה ולהמשיך ליהנות מהעלים הטריים ישר מהגינה.

עציץ מלא בתפוחי אדמה

תפוח האדמה נשאר קצת יותר מדי זמן במזווה והתחיל להתמלא במעין עיניים קטנות? אל תזרקו אותו לפח. במקום לזרוק, קחו עציץ, מלאו קצת אדמה, הניחו את תפוח האדמה בפנים וכסו אותו באדמה. תוך כמה ימים הוא יוציא גבעול. המשיכו לכסות את הגבעול באדמה, ככה עד שתגיעו לסוף העציץ. תוך כמה חודשים כשתהפכו את כל העציץ על הרצפה, תגלו שמתפוח אדמה אחד יצאו המון תפוחי אדמה וכל העציץ מלא בתפוחי אדמה. טירוף!

מתוך הערוץ של Alberta Urban Garden Simple Organic and Sustainable

 

ואם לא בא לנו להתאמץ יותר מדי?

אם אנחנו לא רוצים להתעסק עם כל השאריות האלה ולהתחיל להצמיח מהן ירקות חדשים, אבל אנחנו כן רוצים להרגיש טוב עם עצמנו, אפשר לשמור את כל השאריות של הפסולת האורגנית ולהשליך לבור המיחזור כדי שייצא לנו קומפוסט. דאגו שהבור יהיה מכוסה היטב והוסיפו לו חומר יבש כמו עלים ושאריות של כיסוח דשא, וכשהחומר האורגני יתפרק, אפשר יהיה לדשן את הצמחים שלנו איתו.

 

הצלחתם לגדל ירקות משאריות? ספרו לנו פה בתגובות או בפייסבוק של הערוץ. 

לטיפים נוספים כדאי לכם לעקוב אחרי נמרוד באתר שלו.

תוכלו לצפות בכתבה המלאה במגזין היומי בהגשת שיר מורנו בערוץ DIY ישראל, ערוץ 41 ב-HOT

תמונה ראשית מכאן.

nimrod

nimrod

מייסד ומנכ"ל at i-Garden
חקלאי עירוני. בן קיבוץ מבוא חמה ברמת הגולן. מייסד i-Garden יחד עם יוחאי שביט. חברת גגנות אורבנית שמספקת גינה ירוקה למרפסות בלב בעיר. ניהול קהילת מגדלים עירוניים בשיטת 'עשה זאת בעצמך' באמצעות הדרכות וסרטונים ברשתות החברתיות. בעל טור חודשי קבוע במגזין הגינון הישראלי 'גן ונוף'. בוגר המסלול לאדריכלות נוף בעל ניסיון פרקטי מקצועי. מומחה בהכרת הצומח ובתפעול מערכות מים והשקיה.

ספרו לנו מה אתם חושבים

Scroll To Top
the_post_id=10405