רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home / אוכל / גאלט שזיפים ומרציפן

גאלט שזיפים ומרציפן

איילת הירשמן עם מתכון לגאלט שזיפים עם מרציפן. מתוך "פשוט וטעים"

בצק, שזיפים וליקר תפוזים: כך תכינו גאלט שזיפים ומרציפן.

מצרכים

לבצק

180 גרם קמח
100 גרם חמאה
100 גרם סוכר
מעט מלח
ביצה

מלית

שזיפים מגולענים
100 גרם סוכר
2 כפיות קורנפלור
כף ליקר תפוזים
30 גרם שקדים טחונים
מרציפן גולמי

איך מכינים?

בצק

מכניסים לקערה קמח, חמאה, סוכר ומעט מלח ומתחילים ללוש בידיים עד שנוצרים פירורים.
מוסיפים חלמון ומעט מים קרים. מערבבים.
יוצרים גוש מהבצק ועוטפים אותו בניילון נצמד. משטחים מעט ומכניסים למקרר לשעה.
מפזרים קמח על משטח אפייה ומניחים עליו את הבצק. מרדדים את הבצק.
מרפדים תבנית בנייר אפייה ומעבירים אליה בזהירות את הבצק.

מלית

חותכים שזיפים לפרוסות, מניחים בקערה ומוסיפים סוכר, קורנפלור וליקר תפוזים. מערבבים.

מפזרים על הבצק שקדים טחונים, ומניחים עליהם את מלית השזיפים. מפזרים מעל מרציפן גולמי.
אוספים את שולי הבצק על השזיפים ומהדקים.
מתיזים מעט חמאה על הבצק ומפזרים סוכר.
מכניסים את הכל לתנור בחום של 180 מעלות, למשך 35-30 דקות.

ספרו לנו מה אתם חושבים

Scroll To Top
שינוי גודל גופנים