רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home / ערוץ DIY ישראל / FIX עם שיר מורנו / בננה לוטי בקלי קלות

בננה לוטי בקלי קלות

רוצים להכין בננה לוטי ממש כמו בתאילנד? לשפית נופר זוהר יש מתכון בשבילכם. מתוך Fix

כמעט כל ישראלי שחוזר מתאילנד מדבר על קינוח הבננה לוטי וכמה שהוא טעים. ביקשנו מהשפית נופר זוהר שתסביר לנו איך אפשר להכין אותו בקלות.

הקינוח שנעשה הוא שילוב בין בננה לוטי לקרמשניט צרפתי. המנה הזאת מתוקה, קלה להכנה וכיפית לאירוח. היא משלבת פריכות, מתוק, מלוח ופרי נימוח בריח קרמל.

התמונה מכאן

מה צריך?

בצק פילו עלים חלבי
50 גרם אבקת סוכר
250 מ"ל שמנת מתוקה 38%
מלח ים
סוכר חום
1/2 מקל וניל
250 גרם גבינת מסקרפונה בטמפרטורת החדר
בננה בשלה
50 גרם חמאה

כלים וציוד

מחבת
סכין
נייר פרגמנט
מזלג
תבנית אפייה
שק זילוף

איך מכינים את הקינוח

פותחים בצק עלים, חותכים לריבועים של 10 ס"מ לאורך ולרוחב ומניחים על תבנית אפייה.
חורצים עם מזלג חורים על מנת שהבצק לא יתפח, מאבקים באבקת סוכר ושמים על התבנית משקולת. המשקולת צריכה להיות כבדה כדי שנקבל תוצאה מושלמת שתמנע מהבצק לתפוח.
מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ל-12 דקות.

מכינים את קרם המסקרפונה: שמים בקערת מיקסר את השמנת המתוקה ל-2 דק' על מהירות בינונית עד קבלת הקצפה. מוסיפים את מקל הווניל ואת אבקת הסוכר, ובדקה השלישית מכניסים את גבינת המסקרפונה עד לקבלת קרם אחיד.
כדאי לקרר את הקרם שעתיים לפחות לפני ההגשה.

פורסים את הבננה לעובי של 1 ס"מ. שמים במחבת 3 כפות סוכר חום וממיסים אותו בעדינות. אחרי ההמסה מוסיפים חמאה, קורט מלח ים אטלנטי – ולבסוף את הבננות.

מניחים על צלחת את קוביית בצק העלים, מזלפים נקודות קרם ומוסיפים מעל את הבננות המקורמלות. שמים מעל קוביית בצק נוספת.

 

עוד מתכון לבננה לוטי:

מתוך ערוץ היוטיוב של Dishes around the world

הכנתם בננה לוטי? כתבו לנו פה בתגובות, שתפו אותנו בעמוד הפייסבוק של התוכנית או תייגו אותנו באינסטגרם diypagecoil@.

תוכלו לצפות בכתבה המלאה במגזין היומי בהגשת שיר מורנו בערוץ DIY ישראל, ערוץ 41 ב-HOT.

תמונה ראשית מכאן.

ספרו לנו מה אתם חושבים

Scroll To Top
the_post_id=12971