רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home / אוכל / אמפנדס תירס

אמפנדס תירס

כך תכינו אמפנדס תירס נהדרים בקלי קלות. מתוך "סופר שי לי"

שי לי ליפא מסבירה איך מכינים בקלות אמפנדס תירס. מתוך "סופר שי לי", ערוץ 41.

מה צריך?

מלית

1 בצל

2 כפות שמן זית

400 גרם תירס

חצי פלפל אדום

צי'ילי לפי הטעם

1 כף קורנפלור

100 גרם גבינת מוצרלה מגוררת

ביצים קשות

 

בצק

קילו בצק עלים (מספיק ל-20 אמפנדס)

טבעת של 10 ס"מ

ביצה טרופה

 

מה עושים?

מלית

קוצצים את הבצל.

מטגנים את הבצל במחבת במשך כ-5 דקות עד שהבצל נהיה שקוף.

טוחנים 200 גרם תירס למחית. מאחדים את התירס הטחון ואת 200 גרם גרגירי התירס השלמים לקערה אחת.

מוסיפים לבצל צ'ילי וקוביות פלפל אדום. אחרי כשתי דקות מוסיפים גם את התירס.

מוסיפים קורנפלור וגבינת מוצרלה.

מחכים שהמלית תתקרר וממשיכים להכנת הבצק.

 

בצק

פותחים את הבצק וקורצים ממנו עיגולים בעזרת הטבעת.

מניחים כף מלית במרכז עיגול הבצק. על המלית מוסיפים גם מעט ביצה קשה מרוסקת.

סוגרים את האמפנדס ומהדקים בקצוות. מציירים דוגמה בקצה האמפנדס בעזרת מזלג.

מערבבים ביצה טרופה וכף מים ומברישים את האמפנדס.

אופים את האמפנדס 10 דקות בתנור שחומם מראש ל-220 מעלות. אחרי 10 דקות מורידים את החום ל-180 מעלות ואופים עוד 10 דקות.

ספרו לנו מה אתם חושבים

Scroll To Top
the_post_id=12395