רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home / ערוץ DIY ישראל / FIX עם שיר מורנו / איך מכינים חומוס מעדשים כתומות?

איך מכינים חומוס מעדשים כתומות?

ללקק את האצבעות: חומוס מעולה מעדשים כתומות. מתוך מגזין Fix

מי לא אוהב חומוס? לשבת על צלחת חומוס עם חברים זה כיף, ועם השקעה לא גדולה תוכלו להכין חומוס נהדר אצלכם במטבח. הכנת חומוס בבית דורשת הרבה טרחה ועבודת הכנה שמתפרשת על פני יומיים. קודם כל צריך לבחור את זן החומוס המתאים, להשרות בהרבה מים למשך הלילה ואז צריך לבשל שעות, וגם צריך להוסיף לו סודה לשתייה כדי לרכך את הקליפה הקשה שלו בזמן סביר.

מלומדי החומוס הגדולים אפילו טורחים ומחליפים את מי ההשרייה ומי הבישול מספר פעמים, הכל כדי להגיע למרקם החלק והכיפי.

חומוס מעדשים כתומות

אבל לא חייבים בכלל חומוס כדי להכין חומוס. הסוד: עדשים כתומות. כל מה שצריך כדי להכין חומוס מעדשים כתומות הוא להביא אותן לאותו מצב של מחית חומוס מבושל, ומשם להוסיף את אותם המרכיבים ולקבל תוצאה זהה בעליל. יותר מזה, רוב הסיכויים שלא אתם ולא החברים שלכם תדעו להבחין בהבדל. כשמשתמשים בעדשים חוסכים את כל ההתעסקות, כך שיש רק מה להרוויח.

צילום: אסף אמברם

שלבי ההכנה

לוקחים כוס וחצי עדשים כתומות, שוטפים טוב טוב, מסננים ושמים בסיר. מוסיפים 2 כוסות מים ומבשלים עד שהעדשים רכות אבל לא מתפרקות.

צילום: אסף אמברם

מסננים, נותנים לעדשים להתקרר מעט ואז טוחנים לממרח עם בלנדר (רגיל או ידני) או מעבד מזון.

צילום: אסף אמברם

למחית העדשים מוסיפים טחינה לפי הטעם (כל כמות בין 1/2 כוס לכוס שלמה), מיץ לימון לפי הטעם ומעט מים אם צריך, אם רואים שהסיפור נהיה סמיך מדי. מגישים עם פיתות וחמוצים ואתם מסודרים. אפשר לתבל בעדינות בשום או כמון, כמובן אם אוהבים.

 

המתכון המלא אצל עז בבלוג.

הכנתם? שתפו אותנו בעמוד הפייסבוק של הערוץ או תייגו אותנו באינסטגרם  diypagecoil@.

תוכלו לצפות בכתבה המלאה במגזין היומי בהגשת שיר מורנו בערוץ DIY ישראל, ערוץ 41 ב-HOT.

תמונה ראשית: אסף אמברם.

2 תגובות

  1. הטחינה שמוסיפים זו טחינה גולמית או טחינה מוכנה?

ספרו לנו מה אתם חושבים

Scroll To Top
the_post_id=11877