רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home / ערוץ DIY ישראל / FIX עם שיר מורנו / איך לצלם אוכל לאינסטגרם

איך לצלם אוכל לאינסטגרם

איך לצלם את האוכל שלכם כך שהוא יהיה גם טעים וגם יפה? הצלמת ובלוגרית האוכל אפרת ליכטנשטט מסבירה

כדי שתמונות האוכל בחשבון האינסטגרם שלכם תיראנה יפות ומזמינות, לא מספיק להכין אוכל טעים שמצטלם היטב, צריך גם לדעת איך לצלם אותו. אם תעקבו אחרי הטיפים הבאים, תוכלו להבטיח שהאוכל שלכם לא רק יהיה טעים, אלא גם ייראה טעים.

הכי חשוב – תאורה

הכלל החשוב ביותר בכל מה שקשור לצילום אוכל הוא התאורה. הכנתם עוגת שכבות יפהפייה באמצע הלילה? אין ברירה, תצטרכו לחכות עד הבוקר כדי לצלם אותה כמו שצריך. אור יום הוא האור הכי מחמיא לאוכל (וגם לאנשים, למען האמת). ואם אתם אנשים מוזרים שצריכים לקום בבוקר לעבודה, קומו רבע שעה קודם כדי לצלם את העוגה.

איזו זווית הכי מחמיאה לאוכל?

הצמידו שולחן לבן למקום מואר בבית, ליד החלון למשל. הניחו את המנה שהכנתם על השולחן וצלמו אותה מכל הכיוונים. כך תגלו מה הזווית שהכי מחמיאה לה (כן, גם למאכלים יש זוויות מחמיאות יותר ופחות). מאכלים מסוימים עדיף לצלם מלמעלה. זו זווית שנקראת "טופ-שוט", ואוכל שמצלמים בזווית כזאת נראה גרפי ומסודר.

אפשר לצלם את האוכל גם מזווית של 45 מעלות. מזווית כזו האוכל בדרך כלל נראה מגרה יותר ותלת מימדי.
ולמה שולחן לבן? כי עדיף להתחיל עם הטריקים הפשוטים יותר. יהיה לכם קל יותר להגיע לתוצאות טובות על רקע לבן מאשר להתמודד עם רקעי עץ או מפות צבעוניות.

איך לשלב צבע בתמונה?

דרך נוספת ליצור תמונה מעניינת היא באמצעות בחירה של רקע צבעוני. קונים בריסטולים צבעוניים פשוטים ומשתמשים בהם כרקעים. אפשר ליצור משחקים מעניינים של צילום מנה צהובה על רקע צהוב, למשל. גם שחור הוא בחירה מצוינת כרקע לצילומי אוכל – הוא מבליט את צבעי המנה ויוצר אווירה ודרמה. אם תציצו באינסטגרם, תמצאו דוגמאות רבות של צילומי אוכל על רקע שחור, בעיקר קינוחים, שתמיד כיף לצלם באווירה של דרמה ויצירתיות.

איך לעשות סטיילינג לאוכל?

נסו לצלם את העוגה, העוגיות או המרק שלכם במקום הטבעי שלהם – עוגיות על רשת צינון, עוגה בתבנית או על צלחת לבנה ומרק בתוך הסיר. בהמשך, כשתקבלו קצת ביטחון, תוכלו להוסיף מפית קטנה מתחת לסיר או כמה כוסות קפה ליד העוגה. אבל אם אתם רק בתחילת הדרך, נסו להישאר מינימליסטים – כפית, תרווד או סכין יעשו את העבודה. רגילים לאפות עוגות בתבניות חד פעמיות? זה אולי עובד מבחינת הטעם, אבל לא מבחינת המראה. הגיע הזמן להתחיל לאפות בתבניות יפות.

לפעמים אפשר לקשט את החלק העליון של עוגה בחושה, כדי לגרום לה להיות יפה יותר לפני שמצלמים. לפני מספר שנים ראיתי ברשת עוגת בננה עם חתיכות בננה מסודרות למעלה. גאוני! מיד אימצתי את הרעיון. הרי לעוגת בננה יש תמיד חתך לא פוטוגני, והצבע שלה ממש מחריד. עכשיו תשומת הלב עוברת לעיגולי הבננה היפים שמסודרים למעלה.
גם אבקת סוכר על עוגות בחושות ועוגיות עושה פלאים. ועל עוגת שוקולד מירחו קרם שוקולד ופזרו סוכריות צבעוניות. ובכלל, שמתם לב כמה פוטוגניות הסוכריות הצבעוניות? פזרו אותן גם על הגלידה שלכם. אז מה אם אתם לא אוהבים?! זה יותר יפה!

פירות יער אדומים על הפנקייקס בשילוב אבקת סוכר יהפכו את הפנקייקס לנחשקים ממש. העין שלנו אוהבת צבעים, אז נסו לשלב את הצבע בתוך המנה עצמה ככל האפשר. אם אתם רוצים לצלם סלט ירוק, למשל, הוסיפו לו גרגרי רימון או חתיכות עגבניה. אתם יכולים להוסיף לצד המנה פלח לימון, זר פטרוזיליה או חופן אגוזים. נסו לרמוז על דברים שיש במנה ושיש היגיון מסוים בהנחה שלהם לצידה.

איך מצלמים מנה לא פוטוגנית?

יש תבשילים שמצטלמים פחות טוב, בעיקר אם הם בצבע אחיד. יש לכם מרק אפונה ירקרק או מרק פטריות חום שמתעקשים להיות ממש לא פוטוגניים? פזרו פטרוזיליה קצוצה על התבשיל (וגם "בטעות" קצת על השולחן). הפטרוזיליה היא חברתו הטובה ביותר של צלם האוכל.

 

 

צילמתם מנה מהממת ומתחשק לכם להשוויץ? העלו את התמונה לדף הפייסבוק שלנו או תייגו אותנו באינסטגרם diypagecoil@.

מוזמנים ליהנות מתמונות אוכל נוספות (ומתכונים נהדרים) של אפרת בבלוג שלה.

צילומים: אפרת ליכטנשטט

ספרו לנו מה אתם חושבים

Scroll To Top